Backlinks. Cum să construiești o rețea de backlinks și cum să atragi trafic

Linkurile care fac trimite către site-ul tău, încă joacă un rol important în vizibilitatea brandului și o mai bună poziționare în motoarele de căutare, așadar este important să aloci puțin mai multă atenție acestui pas.
Atragerea de backlinks nu este ușoară, și cu siguranță nu se va întâmpla peste noapte, dar iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le ai în vedere.

 

Ia în considerare publicul

Există o diferență între persoanele care cumpără produsele/serviciile tale și persoanele care citesc articolele tale sau care pot recomanda produsele/serviciile tale. Linkurile către site-ul tău nu vin de la clienții sau cititorii tăi uzuali, ci de la persoane care dețin alte site-uri sau platforme online.

Un text conceput să atragă linkuri către site-ul tău trebuie scris pentru acest public.

Fă o listă pe hârtie cu subiectele care crezi că ar interesa aceste persoane, ceva care le poate stârni curiozitatea sau informație care să își dorească să o împărtășească cu cititorii lor.

 

Adresează-te unei singure persoane

În loc de a scrie un text pentru audiența ta, concentrează o idee asupra unei persoane, pe care să o poți lega de această idee. După care poți încerca să iei legătura cu această persoană pentru a vedea dacă este de acord cu această asociere.

Acest lucru te poate ajuta și să construiești relații solide cu diferite persoane influente din industria ta.

Renunță la strategia de a contacta site-urile pentru schimb de linkuri și în schimb, gândește-te să creezi ceva relevant și util pentru aceștia.

 

Dezvoltă un USP solid

O idee care să scoată siteul tău în evidență din multitudinea de siteuri online, care de asemenea să fie destul de greu de copiat de către competitorii tăi.

Pentru a crea articole cu conținut unic, ai nvoie de a crea relații cu oameni din industria ta, astfel încât să ai acces la informații de cea mai bună calitate.

 

Brainstorming

Fără o idee excelentă, linkurile nu se vor crea de la sine, indiferent de cât de mult timp ai investit online. A găsi o idee bună înseamnă, uneori, a duce gândirea dincolo de tipare și obișnuit, iar cel mai interactiv mod de a face asta este prin brainstorming. O astfel de sesiune te va elibera de constrângerile tipice de gândire, ceea ce va ajuta să menții site-ul "proaspăt".


ad
ad