Social media sau 22 de idei pentru postările companiei tale pe rețelele de socializare

Este important să ai o prezență constantă atât în publicarea de articole pe blogul companiei, dar și în ceea ce privește activitatea de pe rețelele de socializare. Atlfel riști ca brandul tău (articolele sau postările) să fie "uitate" de acești giganți, fiind acoperite de alte noutăți concurente.

Așadar, strategia de comunicare pe social media ar trebui să includă o anumită consecvență. Iar dacă creativitatea nu este tocmai punctul tău forte, riști să îți pierzi rapid inspirație. Așadar, în acest articol voi prezenta o serie de subiecte pe care le poți aborda în postările de pe rețelele sociale, astfel încât să poți genera conținut valoros, constant.

În ceea ce privește postările din spațiul social virtual, balanța între profesional și persoanl variază în funcție de modul în care a fost poziționat brandul tău în piață. Chiar dacă rețelele de socializare sunt folosite pentru a destinde utilizatorul, eu aș păstra echilbrul lui Pareto, 80% postări profesionale și 20% postări recreative.

1. Articole de pe blogul companiei
Încep cu asta pentru că ai investit deja suficient suflet în acele articole și ar fi păcat să nu fie citite de mai multă lume. Problema apare însă la publicarea linkului, unde rețelele de socializare (marea majoritate) vor reacționa defensiv și vor reduce reach-ul postării, fortându-te astfel să investeși în promovare. Așadar, ar fi bine să publici, în primul rând, acele articole care au impact și/sau care ar putea crește rata de interacțiune cu postarea.

2. Conținut din articolele publicate
Dacă ai conținut vizual sau content de calitate în articolele redactate, poți crea postări individuale cu acestea. Astfel, nu vei mai folosi link către articol, avea un reach mai favorabil și poți invita cititorii intersați de mai multe detalii, să acceseze blogul din site.

3. Sfaturi și ponturi
Dacă nu ai suficientă inspirație pentru a le include într-un articol, le poți publica individual pe social media. Cu mențiunea ca, atunci când se adună suficiente postări sau dacă revine inspirația, să le transformi rapid într-un articol. Nu fă risipă de content.

4. Capturi de ecran cu feedback-ul clienților
O imagine face cât o mie de cuvinte. Dacă poți, crează o strategie prin care încurajezi clienții să trimită o poză after ori cu produsul comandat.

5. Promovează brandul de pe celelalte conturi sociale
Dacă publici pe facebook, invită-ți cititorii să te urmărească și pe instagram, pinterest, twitter sau linkedin. Același lucru este valabil și  invers. Poți face capturi de ecra cu aceste conturi sau poți invita oamenii. Mai mult decât atât, îi și poți motiva într-un anumit fel.

6. Produse cu stoc limitat
La fel ca îîn cazu articolelor, te va ajuta să lichidezi un stoc, mai mult sau mai puțin bun.

7. Sondaje / vot
Dacă ai deja o comunitate activă pe rețelele de socializare, poți încerca un sondaj. Tema acestuia depinde de strategia de comunicare pe care o ai.

8. Trenduri
Piața evoluează sau, în cel mai rău caz, se mișcă, indiferent de domeniul de activitate. Deci, un prilej perect de a scrie despre asta în postările tale din spațiul virtual.

9. Infografice
Dacă ești priceput sau ai un partener priceput la grafică, o serie de infografice interesante, vor atrage multe privire și potențiale distribuire.

10. Distribuie materialul altor parteneri
Ispirația este și nu este. Așadar, nu-ți fie teamă să distribui postările altor conturi profesionale. Atenție! DISTRIBUIE, nu copia.

11. Reviewuri produse
Poți face scurte prezentări ale unor produse/servicii, astfel încât să stârnești curiozitatea potențialilor clienți.

12. Produsele cele mai vândute
Fie că le segmentezi pe săptămână / lună / sau în general, ar putea atrage atenția multor curioși.

13. Prezintă newsletterul
Dacă ai acest serviciu și obișnuiești să creezi conținut de calitate și personalizat pentru acest, îl poți promova pe social media. Un mic teaser din următorul newsletter.


Pentru că în acest moment se pune mare accent pe video, iată câteva subiecte pentru postările video:
1. who to - pentru anumite produse sau servicii
2. behinde scene - cum se pregătește echipa ta pentru producție, livrare sau alte etape pre-vânzare
3. faq - întrebări și răspunsuri, din domeniul tău, desigur


În aceea ce privește partea reacreativă, poți pregăti postări despre:
1. echipa ta. Scurte prezentări cu foto
2. aniversările din companie. Pot fi un prilej de bucurie atât pentru cititor cât și pentru angajat
3. implicarea companiei in comunitatea locală sau cauze de voluntariat
4. postări amuzante de la birou. Îți poți încuraja angajații să trimită fotografii departamentului de marketing dacă reușesc să surprindă momente interesante
5. marketing în timp real. Fii la curent cu se întâmplă în lume sau în comunitatea ta locală și leagă de aceste evenimente un conținut de calitate. De evitat tragediile sau subiectele sensibile pentru că te pot plasa rapid într-o zonă foarte urâtă.
6. ceva dragăuț :) când ai epuizat toate variantele de mai sus (și nu numai) poți apela la capturi drăguțe din viața ta de zi cu zi. Florile primite, cafeaua servită, oamenii de pe strada companiei tale, cărțile citite și pe care le recomanzi, etc. Până la.. postări foarte persoanele de genul.. poze cu tine și familia din vacanță. Cu prudență!


ad
ad