Întrebări și răspunsuri



  • Am un client care a întârziat plata ultimelor 3 facturi. Se merită efortul de a-l da în judecată pentru neplată sau cum aș putea recupera banii?

    Am un client care întârzie plata ultimelor 3 facturi (3 luni) și care mă tot duce cu vorba că plătește astăzi, de 2 luni încoace. A invocat tot felul de motive pe care am încercat să le înțeleg. Am decis să suspendăm contractul pâna la plata datoriilor pentru că nu îmi permit să mai ofer serviciile în aceste condiții, neavând nicio garanție că voi mai primi banii datorați. Datoria a ajuns la aproape 3000 lei și voiam să vă cer o părere, din experiența voastră. Credeți că mai sunt șanse să recuperez banii? Prin instanță? Merită efortul de a-l acționa în judecată? Suma nu este mare, dar este totuși munca noastră.

    • 2022-01-28

      Puteți încerca rezolvarea situației pe cale amiabilă prin eșalonarea plăților. Dacă există bună intenție, vă poate achita periodic, săptămânal sau la o anumită perioadă de timp, sume mici. 500,1000 lei, etc, până la achitarea datoriei. Asta în cazul în care se dorește,iar problema ar fi banii. Nu este o rușine, se întâmplă, mai ales la antreprenorii mici, să nu aibă flux de numerar într-o anumită perioadă. Succes!

    • 2022-01-28

      Faptul că obțineți un titlu executoriu câștigat în instanță, nu este o garanție că veți recupera banii. Sunt foarte mulți antreprenori în această situație, din păcate. Costurile unui avocat, este posibil să se apropie de suma pe care o aveți de recuperat în cazul de față.

    • 2022-01-28

      Eu zic că se merită tot efortul! Personal, am recuperat 5.000 lei dintr-un litigiu care a durat aproape 3 ani, plus încă pe atât, înainte, când am încercat să rezolv problema pe cale amiabilă. Executorul îi pune proprire pe cont debitorului și așa își recuperează datoria. Asta dacă are de unde plăti, bineînțeles. Și chiar dacă se întâmplă ceva cu debitorul iar creditorul nu va mai primi banii, cel puțin ai încercat și ți-ai făcut datoria față de tine și munca prestată de tine.

    • 2022-01-28

      Puteți trimite o notificare de confirmare a datoriei și încercați reeșalonarea. Dacă omul este de bună credință, vamerge.Dacă situația este mai complicată și își cere insolvența/ falimentul, atunci statul este primordial. Apoi, în funcție de disponibilitate și mărirea creanțelor pe care le are la alte companii, se recuperează banii.

    • 2022-01-28

      Aveți la îndemână o procedură ieftină și relativ rapidă. Ordonanța de plată. Contactați un avocat și se rezolvă dacă aveți toate documentele (contract și facturi). În câteva săptămâni ar trebui să vă recuperați banii, dacă nu sunt alte excepții, desigur (furnizorul să fi demarat procedura de insolvență).

    • 2022-01-28

      Eu am recuperat așa o restanță de 2200 lei. În urma chemării în instanță, am recuperat prejudiciul iar acum așteptăm plata penalităților stabilite de instanță. Succes!

    • Vrei să răspunzi la această întrebare?
      Scopul acestui forum este de a oferi suport antreprenorilor. Răspunsurile sunt moderate. Nu sunt acceptate răspunsurile incomplete, pe lângă subiect, insultele sau răutățile gratuite. Orice formă de reclamă este strict interzisă!



ad
ad