Întrebări și răspunsuri • Când vreau să cumpăr un grup de facebook sau să cumpăr o pagină de facebook, la ce anume ar trebui să fiu atent?

  Doresc să cumpăr un grup de facebook cu peste 100K de membri și o pagină de facebook cu peste 200K de followeri/ aprecieri. La ce anume ar trebui să fiu atent atunci când evaluez prețul corect? Am citit pe alte forum-uri că au existat cazuri în care au rămas fără ele după ce s-a efectuat tranzacția.

  • 2022-01-17

   Trecând peste aspectul moral al acestei tranzacții și peste eventualele restricții pe care le-ar putea impune facebook, ar fi recomandat să evaluați cu atenție calitatea persoanelor care sunt în grupul de facebook scos la vânzare, sau al persoanelor care au apreciat pagina de facebook respectivă. Multe dintre ele nu sunt crescute organic, ceea ce înseamnă că există riscul să aibă multe conturi fake, caz în care cumpărați doar o cifră. Asta va inluența pe viitor și rata interacțiunilor, deci și impactul pe care îl vor avea postările de pe pagină sau din grup. Un alt lucru la care ar fi bine să acordați atenție este tipologia persoanelor care sunt în grup sau care urmăresc pagina de facebook pe care doriți să o cumpărați. Sunt ei publicul dumneavoastră țintă? Și nu în ultimul rând, puteți evalua procentul interacțiunilor cu postările (din ultimele 3 luni, cel puțin), cât și frecvența acestora.

  • 2022-01-17

   Chiar dacă pare tentant, vă recomand să cântăriți bine această decizie pentru că vă poate afecta imaginea brandului. Există o secțiune în facebook unde poți vedea istoricul modificărilor și ar fi ușor penibil să cumpărați o pagină cu nume catchy dar opus imaginii unui brand serios (ex: glume proaste muah muah) care ulterior își va schimba numele cu cel al propriului brand. Este adevărat că nu sunt foarte mulți care se uită la asta, însă este un risc pe care ar fi bine să îl luați în calcul.

  • 2022-01-17

   Și vechimea grupului sau a paginii este importantă și poate fi un indicator în evaluarea tranzacției. Offtopic: Permite facebook vânarea paginilor sau a grupurilor?

  • Vrei să răspunzi la această întrebare?
   Scopul acestui forum este de a oferi suport antreprenorilor. Răspunsurile sunt moderate. Nu sunt acceptate răspunsurile incomplete, pe lângă subiect, insultele sau răutățile gratuite. Orice formă de reclamă este strict interzisă!ad
ad