Întrebări și răspunsuri • Ce sistem de plată pentru angajați format din parte fixă + procent din vânzări folosiți?

  Doresc să implementez un sistem de plată salarială al angajaților format dintr-o parte fixă și un procent din vânzările realizate. Ce modalitate de calcul folosiți?

  • 2023-06-30

   Fiecare domeniu și fiecare afacere este diferită, dar puteți face niște simulări într-un excel. Care ar fi obiectivul de vânzări urmărit pentru a fi atins și cum arată un salariu motivant actual pentru poziția respectivului angajat. Simulați mai multe praguri ale obiectivului și calculați un salariu motivant pentru acel nivel. Luați în calcul la partea fixă și lunile în care vânzările nu merg prea bine datorită sezonalității (dacă este cazul). Este important ca aceste calcule să fie făcute raportate la realitate.

  • 2023-06-30

   Strategia de HR trebuie corelată cu strategia financiară. Recomand o analiză inițială de performanță și productivitate și implementarea de kpi corelați cu bugetul, așa încât să aveți control pe impactul deciziilor și să puteți implementa în mod transparent cu angajații dvs.

  • 2023-06-30

   Dacă nivelul actual de salarii nu este in acord cu producția, soluțiile le găsești in zona de creșterea abilitaților, creșterea activității, nicidecum in diminuarea salariilor actuale.

  • Vrei să răspunzi la această întrebare?
   Scopul acestui forum este de a oferi suport antreprenorilor. Răspunsurile sunt moderate. Nu sunt acceptate răspunsurile incomplete, pe lângă subiect, insultele sau răutățile gratuite. Orice formă de reclamă este strict interzisă!ad
ad