Întrebări și răspunsuri • Cum devin singurul importator al unui produs?

  Am identificat o nișă și un produs care văd că merge foarte bine în România. Se vând produse, dar sunt importate și probabil unele sunt chair făcături. Nu am găsit nicio firmă care să le distribuie în România și mă gândeam să fac cumva pentru a deveni eu singurul. Ce implică acest statut?

  • 2018-01-25

   În primul rând, trebuie să contactezi producătorul și să afli politica lor și modul în care își monitorizează piață. Există producători care nu acceptă un importator unic într-o țară, sau dacă îl acceptă va impune un flux destul de ridicat. Așadar, dacă vrei să 'impresionezi' un producător pentru a te numi distribuitor unic pe România, ai nevoie să îi 'promiți' rulaj are. În altă ordine de idei, doar producătorul te poate lămuri cum și în ce condiții... și dacă este posibil, poți deveni distribuitor unic.

  • Vrei să răspunzi la această întrebare?
   Scopul acestui forum este de a oferi suport antreprenorilor. Răspunsurile sunt moderate. Nu sunt acceptate răspunsurile incomplete, pe lângă subiect, insultele sau răutățile gratuite. Orice formă de reclamă este strict interzisă!ad
ad