Întrebări și răspunsuri • Cum este influențat magazinul meu online de platformele de marketplace?

  Am un magazin online însă nu am reușit să generez un trafic un trafic consistent pe care să-l convertesc în clienți. Deci, cu alte cuvinte, nu prea am avut vânzare cu magazinul online. Motiv pentru care m-am gândit să apelez la o platformă de marketplace.

  Avantajele sunt ușor de văzut, însă nu prea reușesc să găsesc dezavantaje. La ce ar trebui să mă aștept?

  • 2017-06-03

   Cred că impactul cel mai mare se va simți la căutările organice pentru că vei concura cu marketplace-ul care, probabil, este deja văzut mult mai bine de către motoarele de căutare.

   Deci va fi mult mai greu să te poziționezi peste acestea, în rezultatele motoarelor de căutare.

  • 2017-06-03

   Problema nu ar fi atât de gravă ca marketplace-ul să se poziționeze mai bine în motoarele de căutare, ci mi se pare mai grav faptul că vei fi nevoit să investești (timp sau bani) într-o mai bună poziționare în marketplace. Pentru că dacă sunt 2 vânzători care vând același produs, pe cine va afișa primul? Și cine va fi primul afișat în motoarele de căutare?

  • 2017-06-03

   Cred că un dezavantaj ar putea fi faptul că nu ai control asupra traficului / potențialilor clienți. Ești oarecum dependent de marketplace și probabil limitat, din anumite puncte de vedere. Iar o rupere de acest marketplace ar putea însemna un început de la 0.

  • 2017-06-03

   Un alt dezavantaj ar putea fi un studiu de piață fără costuri făcut de aceste marketplace-uri, care în urma unui calcul rapid ar putea deveni noii tăi concurenți direcți, atât intern, în marketplace cât și în motoarele de căutare unde ai contribuit deja cu o bună indexare a produselor respective.

  • 2017-06-03

   Dacă ești producător, un marketplace te ajută mult, dar dacă ești un distribuitor... pe termen scurt te poate ajuta să generezi vânzări, însă pe termen lung cred că îți face mai mult rău.

  • Vrei să răspunzi la această întrebare?
   Scopul acestui forum este de a oferi suport antreprenorilor. Răspunsurile sunt moderate. Nu sunt acceptate răspunsurile incomplete, pe lângă subiect, insultele sau răutățile gratuite. Orice formă de reclamă este strict interzisă!ad
ad