Întrebări și răspunsuri • Cum poate împrumuta firma mea o persoană fizică care nu este asociat? Se poate investi și împărți profitul?

  Am o firmă, un SRL unde sunt asociat unic și am identificat o persoană care ar vrea să investească în societate dar fără să intre ca asociat. Se poate încheia un contract de împrumut în cazul acesta? Sau cum se poate realiza investiția și cum s-ar putea împărți profitul?

  • 2022-01-28

   Se poate face prin asociere de participație. Consultați un jurist sau un avocat cu experiență în drept comercial.

  • 2022-01-28

   Dacă are o firmă, se poate prin joint venture.

  • 2022-01-28

   În funcție de ce vă doriți, în contractul de împrumut, creditorul are o creanță (principal + dobândă) care devine certa lichidă și exigibilă la scadentă (în principiu). În cazul asocierii de participație, îi acordați asociatului o participație la beneficiile și pierderile activități (în linii mari). Trebuie definite foarte bine contribuțiile, participațiile atât pentru beneficii, cât și pentru pierderi, cheltuielile asocierii, etc., pentru că există riscul recalculării contractului de către organul fiscal.

  • Vrei să răspunzi la această întrebare?
   Scopul acestui forum este de a oferi suport antreprenorilor. Răspunsurile sunt moderate. Nu sunt acceptate răspunsurile incomplete, pe lângă subiect, insultele sau răutățile gratuite. Orice formă de reclamă este strict interzisă!ad
ad