Întrebări și răspunsuri • Poți semna contracte sau procese verbale virtual cu o semnătură cu mouseul?

  Vreau să fac mai rapid și mai la îndemână procesul de semnare contract, respectiv, pentru că este mai la îndemână decât să printezi documentele și să le semnezi, scanezi

  Dacă aș implementa procesul de semnare al contractului și al PV-ului online ar fi legal? În sensul în care clientul să își scrie numele în loc de semnătură sau să facă o semnătură cu mouse-ul.

  • 2020-01-22

   Sunt proiecte in implementare la operatorii de telefonie mobila si banci. Iti scaneaza ID, se preiau datele direct in contract si se semneaza cu semnatura olografa digitala.

  • 2020-01-22

   Prin semnătură digitală se poate, dar nu toată lumea deține un astfel de certificat.

  • 2020-01-22

   In masura in care discutam despre o colaborare intre profesionisti, documentele vor fi valabil incheiate daca sunt semnate si stampilate de reprezentantii legali ai societatilor sau prin semnatura electronica in baza unui certificat nesuspendat si nerevocat la data aplicarii, impreuna cu stampila societatii. Orice alta forma de semnare a documentului nu poate fi considerata valida in fata unei instante (in caz de litigiu) nefiind legal insusit de parti.

  • Vrei să răspunzi la această întrebare?
   Scopul acestui forum este de a oferi suport antreprenorilor. Răspunsurile sunt moderate. Nu sunt acceptate răspunsurile incomplete, pe lângă subiect, insultele sau răutățile gratuite. Orice formă de reclamă este strict interzisă!ad
ad