Dezvoltare web și aplicații mobile



Crearea unui site de prezentare profesional, oferă încredere și denotă profesionalism. Poate oferi informații importante potențialilor tăi parteneri de afaceri, viitorilor tăi angajați, și nu în ultimul rând poate fi o unealtă excelentă pentru a atrage și converti potențialii clienți în clienți fideli.

Website-ul ar trebui să fie parte integrată a unei strategii de marketing. Dacă potențialii tăi clienți nu caută serviciile sau produsele tale online, crearea unui site poate fi o unealtă de promovare binevenită, însă nu reprezintă o prioritate.

Există domenii de activitate pentru care prezența online nu ar putea influența prea mult vânzările (spre deloc, din punctul meu de vedere) ex: magazinele alimentare, societățile care prestează servicii sau livrează bunuri strict instituțiilor publice, etc; și situații în care ar putea influența vânzările, însă prea puțin (insignifiant, din punctul meu de vedere) ex: dacă prestezi servicii într-o localitate mică, dacă nu intenționezi să exporți sau să livrezi produsele tale la nivel național sau măcar regional.

Online nu înseamnă obligatoriu că eşti şi vizibil

În primul rând, pentru a fi afişat în motoarele de căutare, trebuie să indexezi site-ul.

În al 2lea rând, site-ul trebuie construit în aşa fel încât să îndeplinească condiţiile solicitate de motoarele de căutare. Asta înseamnă un site SEO friendly.

Vizibil nu înseamnă obligatoriu vânzare

Designul siteului, informaţia şi modul în care este structurat siteul, joacă un rol foarte important în conversia vizitatorului în client.

Aici intervine puterea şi know how-ul marketingului. Echipa noastră este formată nu doar din programatori şi graficieni, ci şi din specialişti în marketing, astfel că proiectul tău să aibă toate avantajele pentru o conversie reuşită.

Optimizare vs publicitate

Dacă îţi optimizezi site-ul şi îl creşti organic, vei scuti foarte mulţi bani investiţi în publicitate. În concluzie, vei fi mai bine poziţionat în motoarele de căutare.

Cum îţi optimizezi site-ul? În primul rând, oferind conţinut unic şi informaţii relevante. Este un proces lung şi meticulos, dar rezultatele sunt pe măsură. Din punctul meu de vedere, este a 2a cea mai importantă investiţie după site.

Dacă ai un site, nu uită de el

Tehnologiile avansează foarte rapid iar asta impune să faci un update la site cel puţin la 2 ani. Nu trebuie să schimbi site-ul, dar măcar să aduci la curent tehnologiile folosite.

De asemenea, nu uită de conţinutul siteului. Trebuie actualizat la zi, iar dacă vrei să rămâi în vizorul motoarelor de căutare, continuă să oferi informaţii relevante.


Servicii oferite de StartHUB Cost
Instalare / modificare template cumpărat; Prețul afișat (de la) face referire la 1 oră lucrată și poate varia în funcție de cerințele solicitării;10.0 EUR
Website de prezentare Start37.0 EUR
Website de prezentare; Prețul este calculat în funcție de complexitatea proiectului (de la);200.0 EUR
Portofoliu online; Prețul este calculat în funcție de complexitatea proiectului (de la);90.0 EUR
Blog; Prețul este calculat în funcție de complexitatea proiectului (de la);150.0 EUR
Magazin online; Prețul este calculat în funcție de complexitatea proiectului (de la);300.0 EUR
Platforme online și aplicații mobile; Prețul se calculează în baza documentației aferente proiectului;
Mentenanță website; Abonament 6 luni; Prețul poate varia în funcție de cerințele contractului;36.0 EUR
Mentenanță website; Prețul afișat (de la) face referire la 1 oră lucrată și poate varia în funcție de cerințele solicitării;10.0 EUR
Administrare magazin online; Abonament 6 luni; Prețul poate varia în funcție de cerințele contractului;65.0 EUR

La prețul afișat nu se adaugă TVA.

Prețurile sunt exprimate în Euro și se calculează la cursul valutar curent + 2% (diferența de curs valutar).

search
Nu ai găsit listat pe site ceea ce căutai? Contactează-ne!
search
Ai nevoie de informații sau de mai multe oferte de preț? Contactează-ne!



Ce plătești de fapt atunci când alegi un website

1. faza de proiectare (design) - în această fază costul se reflectă în:

  • imaginile folosite (care ar fi bine să fie cumpărate sau să deţină drepturi de folosire) - preţul se calculează în general / imagine
  • prelucrarea imaginilor - preţul se poate calcula /imagine sau / ora
  • conceptul grafic - preţul se poate calcula / ora

2. faza de implementare (construcţia efectivă a siteului)

  • construcţia site-ului - structura site-ului - preţul se poate calcula /ora
  • funcţiile site-ului - însumând acţiunile pe care le va efectua siteul. De la formularul de contact, newsletter, coşul de cumpărături, până la stocul de marfă, facturare, etc. - preţul se poate calcula /ora
  • opţional - creaţie text - constă în redactarea textului de prezentare, textelor pentru produse/servicii, etc. - se poate calcula fie individula pentru articol/text, fie /ora
  • opţional - introducerea de date - este partea operativă prin care agenţia itnroduce datele în site. Fie că este vorba de servicii, produse, sau imagini în galerie foto, este vorba despre o acţiune care pentru începători ar putea lua destul de mult timp. - preţul se poate calcula în funcţie de numărul de produse, imagini, etc, sau /ora

Modul în care este structurat şi organizat site-ul, modul de soluţionare al problemelor, inovaţia algoritmilor, nivelul de securitate şi tehnologiile folosite, toate aceste ţin de experienţă şi seriozitatea celor ce îţi implementează proiectul. - acest aspect influenţează tarifele mai sus menţionate, percepute pentru faza de implementare.

De asemenea, nu uită de conţinutul siteului. Trebuie actualizat la zi, iar dacă vrei să rămâi în vizorul motoarelor de căutare, continuă să oferi informaţii relevante.

 

 

Ce informații ar fi bine să furnizezi în brief pentru crearea unui website

Îți dorești un website pentru compania sau afacerea ta și ai vrea să știi cât costă. Înainte de a putea face anumite estimări, orice agenție de websidesign decentă îți va solicita un brief al proiectului. Nu exită o metodologie strictă a conținutului unui brief, unele persoane își vor concentra atenția asupra filosofiei companiei și valorile acesteia, altele vor dori să știe cu exactitate fiecare buton unde va fi poziționat și ce anume să facă.

Este dificil să specifici cantitatea de informație tehnică sau creativă care ar trebui să se regăsească într-un brief bun, dar cu siguranță ceea ce se regăsește în acest brief se va reflecta în rezultatul final, noul tău website.

Indiferent dacă ai mai gestionat un astfel de proiect până în prezent sau nu, iată o listă cu punctele pe care recomandăm să le conțină brieful tău, astfel încât tu să ai un website nou, eficient și încadrat în bugetul companiei.

1. Informații despre afacerea ta
Am observat că adesea se uită sau se trece repede peste acest punct din conținutul unui brief, însă este important ca echipa care îți crează website-ul să cunoscă mai multe despre compania ta, astfel încât site-ul pe care îl vor dezvolta să reflecte imaginea și calitatea brandului. Totul pentru o comunicare eficientă și coerentă. Istorie, brand, dimensiune, echipă, locații, un sumar asupra produselor/serviciilor, valorile companiei, misiunea, etc. De asemenea, poți include planuri de dezvoltare care ar putea influența imaginea companiei în viitor.

2. Publicul țintă
Încearcă să descriii pe cât posibil, cât mai în detaliu, cine sunt oamenii pe care dorești să îi targetezi cu noul tău website. Cum arată clientul/ userul ideal. Asta va ajuta la crearea unui website care să comunice pe limba publicului vizat. Dacă ai feedback sau vreun research făcut printre clienții actuali, cu privire la ce se așteaptă să vadă pe site-ul companiei tale. Ce te-ar ajuta să-i ajuți?

3. Obiectivele website-ului
Foarte important este să clarifici ce urmărești cu acest nou website. Adesea este un mix din următoarele:
- brand awareness - recunoașterea brandului în piață
- îmbunătățirea prezeței online, cu un design nou, fresh și mobile responsive
- creșterea expunerii online prin reclamă și publicitate plătite
- creșterea vânzărilor
- generarea de potețiali clienți și cereri de ofertă sau informații
- comunicarea de informații tehnice, prin cărți, manuale și articole în secțiunea de blog
- platforme sau cerințe personalziate

Ai putea include și o secțiune cu privire la vechiul website. Ce crezi că a funcționat și ce nu. Ce ar fi bine să rămână și să se regăsească în noul website și ce nu. Ce îți place și ce nu îți place vechiul tău websit și de ce.

4. Principalii competitori
Cine sunt principalii competitori ai website-ului tău? Echipa care lucrează la proiectul tău se va putea uita la ei, evaluând ce fac bine și ce nu. Unii ar putea avea funcționalități sau secțiuni de interes.

5. Site-uri care îți plac
Ce site-uri ai văzut și te-au atras? Fie că este vorba de design, emoție sau structură. Nu este obligatoriu să fie din domeniul tău de activitate. Aici discutăm despre structură, design, culori, font, imagini, tool-uri și funcționalități pe care ai vrea să le revezi și în noul tău website. Menționează site-ul, ceea ce îți place și de ce.

6. Design și emoție
Ținând cont de punctele 4 și 5, descrie emoția pe care ai vrea să o transmită noul tău website. Menționează dacă îți plac vizualurile grafice (ilustrații) sau fotografie lifestyle (fotografii). Câtă libertate vrei să oferi echipei de creație grafică pentru noul tău website?

7. Funcționalitatea website-ului
Această secțiune este importantă pentru a evita costurile suplimentare.
- noul tău website este un website de prezentare sau o platformă?
- dorești ca utilizatorii să se înregistreze și să se autentifice pe platforma ta? ia în calcul trimiterea de mesaje de confirmare a înregistrării, funcții de resetare a parolei, trimiterea de SMS, etc.
- cum vor fi gestionate înregistrarile? automat sau manual de către un operator?
- ce ai vrea să conțină panoul de administrare? încearcă să descrii pe cat posibil, cat mai detaliat, fiecare sectiune.
- este un magazin online? descrie structura categoriilor și subcategoriilor. Câte produse vor fi?
- plata online sau la livrare? include calcularea împachetării și costuri de expediere sau transport?
- ai nevoie de coduri de discount, secțiune de promoții (valoare fixă sau procentuală) sau marketing afiliat?
- integrarea de API-uri? ce API-uri dorești să fie incluse?
- ce informații dorești să conțină profilul utilizatorului? Ce secțiuni vor fi accesibile acestuia și în ce condiții?
- îți dorești secțiune de noutăți sau blog?
- integrare cu platformele de socializare? care dintre ele?
- forum pentru discuții? doar pentru membrii înregistrați (privat) sau public?
- hartă interactivă cu locațiile?
- secțiune de eveimente?
- rezervări sau comenzi online?
- secțiune de portofoliu sau galerie foto/video?
- prezentarea echipei?
- formular de contact? simplu sau pe departamente?
- informații despre politica de confidențialitate, termeni și condiții de utilizare, cât și politica de cookies
- orice altă informație o consideri relevantă.

8. Activitatea zilnică
Descrie fluxul de informații și activitatea zilnică ce include noul tău website. Cât de frecvent se va adăuga conținut pe noul website? Ce fel de conținut? Cât de frecvent se vor modifica secțiuni din website? Dorești să exporți date din website? Dorești să integrezi și să aduni informații din mai multe surse sau Google Analytics este suficient?

9. Conținutul website-ului
Vei furniza întreg conținutul websiteului sau ai nevoie ca cineva să dezvolte conținutul pe care îl pui la dispoziție.
Cine aprobă conținutul care urmează a fi publicat? Gândește-te la fluxul informațiilor, poate vei dori să adaugi la punctul 7 și un sistem de management pentru userii care administrează conținutul websiteului.

10. Găzduire website, suport și mentenanță
Este bine să menționezi aceste aspecte în brief. Crezi că ai nevoie de asistență pentru instalarea noul website? Ai nevoie și de mentenanță? Ai deja o companie care îți va găzdui website? Este ok pentru a susține tehnic cerințele noului tău website?

11. Optimizarea SEO și marketing online
Este dezamăgitor să creezi un website minunat dar să omiți faptul că ai nevoie de vizitatori. SEO, pay-per-click, social media sau email marketing sunt unelte puternice care te pot ajuta să atragi vizitatori în noul tău website. Dar în același timp, este important ca website-ul să fie construit SEO friendly și să respecte cerințele minime impuse de motoarele de căutare cunoscute.
Deasemenea, partea de design responsive, nu mai face parte subiectul briefului pentru că nu aș putea concepe ca vreo agenție să dezvolte un website care să nu fie redimensionabil.

12. Termen limită - deadline
Destul de important acest aspect în orice proiect pentru că ajută la crearea unui timeline realist.

13. Măsurarea succesului noului website
Agenția te poate sfătui cum să îmbunătățești sau să măsori rezultate website-ului tău. Ce obiective ai vrea să atingă în primul și al 2lea an?

14. Bugetul
Da, bugetul este important pentru că poate ajuta agenția să propună mijoace de dezvoltare a noului website care să se încadreze în bugetul alocat. Menționează un interval al bugetului, pentru a eficientiza procesul de evaluare al costurilor.


FORMULEAZĂ CEREREA
și te contactăm noi!



ad
ad